Pieczone udka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Danie nieśmiertelne na wszelkiego rodzaju spotkania plenerowe.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Udka kurczaka (tzw. ćwiartki lub pałki - ilość zależna od apetytu)
    Przyprawy dowolne - ulubione, (można użyć gotowców)
    Olej

Pieczone udka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka smarujemy marynatą lub posypujemy przyprawami i zostawiamy przynajmniej na godzinę, aby przeszły smakiem. Wkładamy do gorącego piekarnika na ok. 1 godzinę.

Porady

Można wziąć zamarynowane udka w plener i upiec na grillu - wskazane podzielenie na pół. Jako dodatek bardzo dobra jest sałatka ziemniaczana (ziemniaki, cebula, ogórek kiszony, olej, sól, pieprz, ocet winny).

Komentarze

Podobne przepisy