Pieczone udko musztardowo - czosnkowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Proste wykonanie najlepiej smakuje... Czosnkowy dodatek na okres zimowy podniesie naszą odporność...

  • 60 min

Składniki:

  • Udko z kurczaka
    6 ząbków czosnku
    3 łyżeczki musztardy sarepskiej
    1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
    pieprz / sól
    1/2 łyżeczki oliwy z oliwek

Pieczone udko musztardowo - czosnkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte osuszone udko przyprawiam solą i pieprzem, następnie nacieram musztardą i wyciśniętymi 4 ząbkami czosnku posypuje przeprawą do kurczaka. Delikatnie skrapiam oliwą z oliwek. Wkładam do rozgrzanego piekarnika 180 st. z termoobiegiem na ok 35 min. Po tym czasie odwracam udko posypuje 2 ząbkami czosnku pokrojonego w cieniutkie płatki ( można skroić w drobną kosteczkę) i ustawiam w piekarniku przypiekanie i trzymam jeszcze z 10 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy