Pieczone żeberka

0 (0 ocen)

  • 10 min

...

  • 10 min

Składniki:

  • 500 g żeberka wieprzowego
    2 cebule
    5 ząbków czosnku
    5 ziaren ziela angielskiego
    3 liście laurowe
    2 łyżki majeranku
    1 łyżka marynaty staropolskiej
    5 łyżek oliwy z oliwek
    1 łyżeczka pieprzu
    sól

Pieczone żeberka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obierz, posiekaj i włóż do miski. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, pół łyżeczki soli, przyprawę staropolską, majeranek i to wszystko wymieszaj z oliwą.
  • 2. Natrzyj tak powstałą marynatą mięso i odstaw na noc do lodówki.
  • 3. Następnego dnia piecz żeberka w naczyniu żaroodpornym w temp. 170oC przez ok. 1,5 h. 20 minut przed końcem pieczenia dodaj do żeberek cebulę pokrojoną w półplasterki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy