Pieczone Żeberka Wiglusza

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczne tradycyjne danie,nikt nie przejdzie obojętnie;)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg żeberek
    1 cebula
    1 papryka
    1 marchewka
    sól
    pieprz
    olej
    przyprawa do żeberek
    sos pieczeniowy
    słodka papryka
    kostka rosołowa
    ziela angielskie
    3 liście laurowe

Pieczone żeberka wiglusza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka należy opłukać pod wodą,następnie pokroić je na dowolne kawałki,między czasie należy zagotować wodę z kostką rosołową dodać do niej 3 liście laurowe i pokrojoną marchewkę w talarki.Pokrojone Żeberka należy przyprawić solą,pieprzem,słodką papryką,przyprawą do żeberek następnie kroimy cebulę i paprykę w kostkę układamy na rozgrzanym oleju,żeberka smażymy dotąd aż będą rumiane.Następnie całą zawartość patelni przelewamy do zagotowanej wody z kostką rosołową i marchewką.Gotujemy na małym ogniu i przyprawiamy do smaku.Gdy żeberka będą już miękkie to zalewamy je sosem pieczeniowym z torebki.Życzę Smacznego;)

Porady

Żeberka Najlepiej Smakują z ziemiakami i kapustą pekińską;)

Komentarze

Podobne przepisy