Pieczone żeberka wiglusza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żeberka należy opłukać pod wodą,następnie pokroić je na dowolne kawałki,między czasie należy zagotować wodę z kostką rosołową dodać do niej 3 liście laurowe i pokrojoną marchewkę w talarki.Pokrojone Żeberka należy przyprawić solą,pieprzem,słodką papryką,przyprawą do żeberek następnie kroimy cebulę i paprykę w kostkę układamy na rozgrzanym oleju,żeberka smażymy dotąd aż będą rumiane.Następnie całą zawartość patelni przelewamy do zagotowanej wody z kostką rosołową i marchewką.Gotujemy na małym ogniu i przyprawiamy do smaku.Gdy żeberka będą już miękkie to zalewamy je sosem pieczeniowym z torebki.Życzę Smacznego;)
Porady
Żeberka Najlepiej Smakują z ziemiakami i kapustą pekińską;)
Komentarze