Pieczone ziemniaki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Weekendy to czas, gdy gotuję pyszności dla bliskich i znajomych.

Składniki:

  • ● 7 ziemniaków
    ● masło
    ● 7 dag fety
    ● sól, pieprz
    ● 10 ząbków czosnku
    ● 7 gałązek rozmarynu
    ● 100 ml gęstej śmietany
    ● 50 ml jogurtu naturalnego

Pieczone ziemniaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki szorujemy
    i osuszamy. Układamy po jednym na kawałkach folii. Obok kładziemy po obranym ząbku czosnku, gałązce rozmarynu i kawałku masła. Zawijamy. Pieczemy ok. godziny w 200 °C.
  • 2. Śmietanę mieszamy
    z jogurtem, resztą zmiażdżonego czosnku i pokruszoną fetą. Doprawiamy.
  • 3. Ziemniaki lekko odwijamy z folii, nacinamy na krzyż. Podajemy z sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2012

Komentarze

Podobne przepisy