Pieczone ziemniaki z masłem ziołowo-czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczne ziemniaki jako dodatek do dania.

  • 60 min

Składniki:

  • 8 ziemniaków,100gr masła,swieża pietruszka i koper,2ząbki czosnku,sól,pieprz,słodka papryka suszona

Pieczone ziemniaki z masłem ziołowo-czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte ziemniaki gotujemy w łupach al'dente.Miękkie masło mieszamy z drobno pokrojoną pietruszką i koprem,dajemy przeciśnięty czosnek ,solimy i pieprzymy do smaku .Ugotowane lekko ostudzone ziemniaki kroimy na pół ,na każda połowę nakładamy masło.Pieczemy ok 15 min w 200st pod koniec posypujemy papryką.
    Smacznego :).

Porady

mozna dodać inne ulubione zioła,ziemniaki powinny być mniej więcej takiej samej wielkości

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy