Pieczony camembert z żurawiną

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Camembert doskonale sprawdza się jako przekąska, ale też jako główne danie. U mnie wersja panierowana i pieczona. Podana z żurawiną, winogronem i syropem daktylowym.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • ser camembert naturalny
    panierka: mąka, jajko, bułka tarta
    olej do smażenia
    dżem z żurawiny

    opcjonalnie:
    winogrono
    syrop daktylowy

Pieczony camembert z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser obtaczamy w panierce i smażymy na oleju z dwóch stron do lekkiego zarumienia.
    Gotowy polewamy syropem daktylowym.
    Podajemy na ciepło z żurawiną i winogronem.

Komentarze

Podobne przepisy