Pieczony filet Łososia z szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 35 min

Jest to przepis mojej mamy. ;)

  • 35 min

Składniki:

  • Potrawa dla 4 osob
    * Filet z Łososia 0,5 kg
    * szpinak w liściach mrożony 0,5 kg
    * oliwa z oliwek
    * czosnek 2 ząbki
    * przyprawa uniwersalna
    * śmietana słodka 0,5 30 %
    * masło kostka
    *cebula 2 szt
    *sól , pieprz
    * cytryna ,
    *koperek ,
    *2 pomidorki koktajlowe

Pieczony filet łososia z szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Filet z łososia umyć po solić , popieprzyć i usmażyć na oliwie z oliwek .
    Smażyć tak aby nie był suchy .

    2.Na patelnie dajemy pół kostki masła i wsypujemy szpinak , mieszamy i czekamy aż szpinak będzie już rozmrożony dodajemy na patelnie cebule drobno pokrojoną . Dodajemy śmietanę 30% i trochę przyprawy uniwersalnej oraz czosnku startego na tarce.

    3.Dekoracja - pomidorki na pół cytryna i koperek .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy