Pieczony filet z indyka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Rozpływa się w ustach! Sekretem niepowtarzalnego smaku tego dania jest dobór przypraw

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • filet z indyka
    oliwa z oliwek lub olej rzepakowy
    sól morska
    pieprz ziołowy
    sproszkowane ziele angielskie
    rozmaryn
    gałka muszkatołowa
    nać pietruszki
    świeży koperek

Pieczony filet z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, naczynie żaroodporne natłuszczamy oliwą lub olejem. Układamy w nim mięso, oprószamy solą, pieprzem, rozmarynem, gałką i sproszkowanym zielem (można kupić gotowe lub zmielić je samodzielnie, np.w młynku do mielenia pieprzu)
  • 2. Pieczemy całość ok godziny w temp. 200 stopni, posypujemy natką i koperkiem, podajemy z warzywami

Komentarze

Podobne przepisy