Składniki na 1 porcję:
1 duży kotlet schabowy bez kości
50 g zielonej fasolki szparagowej
1 papryka igołomska
½ cukinii
2 łyżki oleju sezamowego
Sól,pieprz
Zioła prowansalskie
Kilka listków świeżej bazylii
Pieczony kotlet z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć osuszyć porządnie. W kilku miejscach do około kotleta naciąć. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, odłożyć do lodówki.
Warzywa umyć i sprawić, tzn. z papryki wyciąć gniazdo nasienne a fasolce odkroić ogonki. Paprykę i cukinię pokroić w dużą kostkę. Fasolkę przekroić na pół. Przełożyć do miski. Dodać olej, sól oraz zioła i wymieszać. Odłożyć do lodówki na około 30 minut. Piekarnik rozgrzać do 200 st. Warzywa wyłożyć na dno naczynia do zapiekania a na wierzchu ułożyć kotlet. Posypać listkami bazylii. Piec około 30 minut. Smacznego!
Komentarze