Pieczony kotlet z warzywami

0 (0 ocen)

Zapraszam na schab w nowej wersji..

Składniki:

  • Składniki na 1 porcję:
    1 duży kotlet schabowy bez kości
    50 g zielonej fasolki szparagowej
    1 papryka igołomska
    ½ cukinii
    2 łyżki oleju sezamowego
    Sól,pieprz
    Zioła prowansalskie
    Kilka listków świeżej bazylii

Pieczony kotlet z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć osuszyć porządnie. W kilku miejscach do około kotleta naciąć. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, odłożyć do lodówki.
    Warzywa umyć i sprawić, tzn. z papryki wyciąć gniazdo nasienne a fasolce odkroić ogonki. Paprykę i cukinię pokroić w dużą kostkę. Fasolkę przekroić na pół. Przełożyć do miski. Dodać olej, sól oraz zioła i wymieszać. Odłożyć do lodówki na około 30 minut. Piekarnik rozgrzać do 200 st. Warzywa wyłożyć na dno naczynia do zapiekania a na wierzchu ułożyć kotlet. Posypać listkami bazylii. Piec około 30 minut. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy