PIECZONY ŁOSOŚ Z GRUSZKĄ NA TRAWIE Z PIETRUSZKI

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szczególne danie, bo było eksperymentem, który smacznie wyszedł.

  • 20 min

Składniki:

  • Filet z łososia,
    cytryna,
    czosnek,
    majeranek,
    masło,
    śmietanka 30%,
    sól,
    łyżka mąki,
    natka pietruszki,
    gruszka,
    marchewka,
    jabłko,
    łyżeczka majonezu,
    łyżeczka chrzanu,
    kilka ziaren granatu,
    imbir

Pieczony łosoś z gruszką na trawie z pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Łososia obkładamy plastrami cytryny, ząbkami czosnku i posypujemy solą i majerankiem. Zostawiamy na 20 minut.
    2.Robimy sos:2 łyżki masła roztapiamy, dodajemy 3ząbki czosnku, posiekany pęczek pietruszki, zalewamy śmietanką z mąką. Doprawiamy do smaku solą i sokiem z cytryny
    3.Robimy surówkę:ścieramy jabłko z marchewką i mieszamy z majonezem i chrzanem, doprawiając solą.
    4. Łosoś trafia z obraną i wydrążoną wcześniej gruszką, posypaną imbirem i pestkami granatu do piekarnika na 20-25minut na 140 stopni
    5. Danie układamy na talerzu i polewamy sosem.

Komentarze

Podobne przepisy