Pieczony pieróg z kapustą i kurkami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Chrupiący pieróg w środku ze smacznym farszem z młodej kiszonej kapusty z dodatkiem świeżutkich bieszczadzkich kure

  • 15 min

Składniki:

  • ciasto francuskie

    1/2 kg młodej kiszonej kapusty

    20 dag kurek

    1 cebula

    sól

    pieprz

    mak

    olej rzepakowy

    jajko

Pieczony pieróg z kapustą i kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę , podsmażamy ja na oleju. Następnie dodajemy oczyszczone kurki. Smażymy. Młoda kiszona kapustę obgotowujemy ok 10 min. Odcedzamy i dodajemy na patelnię z cebulka i kurkami. Smażymy doprawiając solą i pieprzem do smaku.
  • 2.
    Ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy. Nakładamy zimny farsz i zlepiamy. Smarujemy rozmieszanym jajkiem nacinamy wierzch pieroga i posypujemy makiem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok 20 min w 200 stopniach. Podajemy , smakuje na zimno i ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy