Pieczony pstrąg z nutą cytrynową i masełkiem koperkowym

0 (0 ocen)

poprostu palce lizać! :)

Składniki:

  • pstrąg świeży patroszony
    świeży pęczek koperku
    1,5 łyżki masła
    sok z połówki cytryny
    sól, pieprz, papryka chili

Pieczony pstrąg z nutą cytrynową i masełkiem koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-12df4c3 1. Rybę dokładnie myjemy, pozbawiamy jej płetw. Nacieramy jej środek solą pieprzem oraz papryką chili. Skrapiamy także wyciśniętym sokiem z cytryny.
  • image-1o535pu 2. Koperek siekamy i mieszamy z masłem, wkładamy do środka rybki. Zawijamy rybę w folię aluminiową i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. pieczemy ok 30 minut. Smacznego!

Porady

Ja rybkę podałam z ziemniaczkami pieczonymi z masełkiem i koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy