Pieczony schab

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

na niedzielny obiad :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • na 1 porcję:
    plaster schabu
    ćwiartka małej cebuli
    kawałek selera naciowego
    olej z pestek winogron
    sól, pieprz, pieprz caynenne, przyprawa do mięs, estragon

Pieczony schab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy. Mieszamy przyprawy z łyżeczką oleju i dokładnie nacieramy schab. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 1,5 h (najlepiej na całą noc).

  • 2. Cebulę kroimy w półplasterki, selera drobno siekamy i smażymy na odrobinie oleju z pestek winogron doprawiając solą i pieprzem caynenne. Zamarynowane mięso obsmażamy z obu stron po około 1 minucie, wkładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzch dajemy cebulę z selerem i pieczemy około 30 minut z 180 stopniach.
  • 3. Podajemy z ziemniakami i/lub ulubioną sałatką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy