Pieczony schab na kanapki

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na domową wędlinę do pieczywa.

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
    1 płaska łyżeczka soli
    1 płaska łyżeczka pieprzu
    1 płaska łyżeczka słodkiej papryki

Pieczony schab na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy. Sól, pieprz i paprykę mieszamy ze sobą i nacieramy nimi mięso. Zawijamy schab w woreczek foliowy i wstawiamy na ok. 2 godziny do lodówki. Rozgrzewamy piekarnik. Schab przekładamy do naczynia do pieczenia i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 40 minut pod przykryciem, zlewamy wytopiony płyn i pieczemy jeszcze przez 20 minut bez przykrycia. Zostawiamy mięso aby ostygło. Kroimy zimne na kanapki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy