Pieczony schab w musztardowej marynacie z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Kiedy najdzie nas ochota na kawał mięcha - upieczmy schab:). Dzisiejsza propozycja to pieczony schab w plastrach w marynacie musztardowej, z pieczarkami i cebulą.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500g schabu
    300g pieczarek
    2 cebule
    4 łyżki musztardy
    2 łyżki oleju
    sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany

Pieczony schab w musztardowej marynacie z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w plastry. Musztardę mieszamy z olejem, solą, pieprzem, papryką słodką i czosnkiem granulowanym. Marynatą nacieramy mięso. Mieszamy z pokrojonymi pieczarkami i pokrojoną cebulą.
  • 2. Mięso i warzywa umieszczamy w rękawie do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5h. Na 15 minut przed końcem pieczenia rozcinamy worek i włączamy termoobieg by mięso się zarumieniło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.42 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Schab pieczony w marynacie z majonezu

4.42 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Schab pieczony w marynacie z majonezu

Anyzkowo Schab pieczony w marynacie z majonezu 1 godz. 20 min