Pieczrkowe miseczki z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki obieramy, odcinamy nóżki i wydrążamy delikatnie środek łyżeczką. Wstawiamy je w zimnej wodzie i gotujemy 15 minut od chwili wrzenia.
2.Kurczaka, cebulę i pieczarki (nóżki oraz środek) kroimy w drobną kostkę. Kurczaka posypujemy przyprawą i smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek. Po 5 minutach dodajemy cebulę i pieczarki, całość przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy razem jeszcze około 5 minut.
3.Po ugotowaniu pieczarki odcedzamy i napełniamy przygotowanym farszem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 150C na 7 minut.
4.Sos: czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, dodajemy 4 łyżki śmietany, 2,5 łyżki majonezu oraz bazylię i oregano według uznania. Wszystko mieszkamy.
Komentarze