Pieguskowe BABECZKI

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne i delikatne w smaku

  • 60 min

Składniki:

  • 350 dkg mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka mleka
    1 jajko
    1/2 szklanki cukru
    cukier waniliowy
    1/2 szklanki oleju rzepakowego
    czekolada lub gotowe kawałki czekolady

Pieguskowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • napełnione i posypane czekoladą gotowe go pieczenia 1. Do miski wsypać cukier, wbić jajko i rozmieszać mikserem. Dodać mleko i stopniowo wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cały czas ucierając ciasto. Na koniec wlać olej i dokładnie wymieszać. Czekoladę pokruszyć na małe kawałki i delikatnie połączyć z ciastem. Foremki na muffinki wypełniać masą na 2/3 wysokości. Piec w temp 175 C przez ok 30 min.
  • pieką się 2. Pieką się.

Komentarze

Podobne przepisy

5 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

image-2ajbg7s