Piernikowa gorąca czekolada

0 (0 ocen)

Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory polecam gorącą czekoladę. Taką porą nie liczą się kalorie, więc można się nią delektować bez wyrzutów sumienia.

Składniki:

  • Składniki (2 porcje)
    2 szklanki mleka
    1 tabliczka gorzkiej czekolady
    1 łyżka kakao
    1 łyżeczka przyprawy do piernika
    Cukier puder (opcjonalnie)

Piernikowa gorąca czekolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotować. Zmniejszyć gaz i dodać połamaną na drobne kawałki czekoladę. Gdy czekolada się rozpuści dodać kakao i przyprawę do pierników. W razie potrzeby można dosłodzić cukrem pudrem. Wymieszać, a gdy napój osiągnie pożądaną temperaturę, zdjąć z ognia, rozlać do kubeczków i podać do picia.

Komentarze

Podobne przepisy