Pierogi na waflu

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ta potrawa jest bardzo smaczna i zawsze wszystkim smakuje.

  • 20 min

Składniki:

  • - 1 kg ziemniaków,
    - 2 kostki sera białego półtłustego,
    - 2 cebule,
    - sól i pieprz,
    - wafel,
    - 10 jaj,
    - bułka tarta.

Pierogi na waflu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: Ziemniaki ugotować, odcedzić, dodać ser, podsmażoną cebulkę. doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem utłuc.
    Gorący farsz nakładać na pojedyncze wafle i rozsmarować. Zwijać w rulon.
    Każdy rulon kroić na pięć części. Panierować w jajku i bułce tartej. Obsmażać na patelni z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy