Pierogi ruskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiewamy na stolnicy ,robimy wgłębienie dajemy jajko ,sól,i olej ,wyrabiamy ciasto dodajemy powoli wodę i tak wyrabiamy aż będzie gładkie.Po wyrobieniu przykrywamy platikową miską i tak z 30 min zostawiamy.Farsz -ziemniaki obrać ugotować ,cebulkę drobno pokroić i podsmażyć na złoto na margarynie,ugotowane ziemniaki i ser przeciskamy przez praskę dodajemy cebule sól, i dość dużo pieprzu ,jak jest więcej pieprzu to ser jest bardziej wyrazsty w pierogach.
Ciasto wałkujemy cieńko,wykrawamy szklanką kółka nakładamy farsz i sklejamy :)
Cebulę i boczek smażymy na maślę z margaryną .
Ugotowane pierogi polewamy naszym boczkiem z cebulką.
SMACZNEGO
Komentarze