Pierogi z kapustą, mięsem i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz
Kapustę, mięso i namoczone wcześniej suszone grzyby ugotowałam osobno. Ugotowane, odcedzone produkty zmieliłam. Na patelni zeszkliłam na niewielkiej ilości oleju pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dodałam mięso, kapustę i grzyby. Doprawiłam solą i pieprzem. Smażyłam na małym ogniu ok 15 min podlewając niewielką ilością wody pozostałej od gotowania grzybów. Zimnym farszem nadziewałam ciasto formując pierogi
Ciasto
Z podanych składnków zagniatam ciasto. Ciasto ma być pulchne. Przykrywam ściereczką i daję mu parę minut odpocząć. Nadziewam ciasto - sklejam pierogi. Gotowe wkładam na posolony wrzątek. Od wypłynięcia pierogów gotuję ok 4 - 5 minut
Komentarze