Pierogi z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę wypłukać. Wodę zagotować wsypać kaszę i gotować do miękkości. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Pieczarki umyć i oczyścić, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozpuścić masło dodać cebulę i pieczarki i całość razem smażyć. Do ugotowanej kaszy dajemy przysmażone pieczarki z cebulką doprawiamy do smaku solą i pieprzem i wyrabiamy na gładką masę.
2.Z podanych składników zarobić ciasto na pierogi. Ciasto rozwałkować, wyciąć szklanką krążki. Nakładać farsz z kaszy i lepić pierogi. Gotować w osolonym wrzątku około 2-3 minuty.
3.Sos przygotować według przepisu na opakowaniu. Dodać do gotowego sosu podsmażone na maśle pieczarki całość wymieszać.
Komentarze