Pierogi z mąki orkiszowej z ciecierzycą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zdrowsza wersja tradycyjnych pierogów wykonywanych z mąki pszennej , dodatkowo farsz bardzo delikatny i wart skosztowania.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    mąka orkiszowa
    woda gorąca
    sól

    Farsz:
    puszka ciecierzycy
    2 małe cebulki
    2 ząbki czosnku
    1/3 opakowania sera typu feta
    lubczyk, pieprz, tymianek

Pierogi z mąki orkiszowej z ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mąki wlewamy gorąca wodę ( musicie wyczuć ile wody jest potrzebne). Wyrabiamy ciasto.

    Na patelni smażymy drobno posiekaną cebulkę oraz czosnek, dodajemy odsączona ciecierzycę oraz zioła. Chwilę smażymy. Odstawiamy do przestudzenia.
    Następnie blendujemy z dodatkiem fety.

    Formujemy pierożki i gotujemy.

Komentarze

Podobne przepisy