Pierogi z mięsem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczne pierożki z farszem.

  • 40 min

Składniki:

  • na pierogi

    mąka 1/2 kg
    woda gorąca ok 1,5 szkl

    na farsz

    szynka wieprzowa surowa 1/2 kg
    cebula 1 szt
    kajzerka 1 szt
    sól
    pieprz

    dodatkowo

    olej

Pierogi z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w wodzie albo mleku i odcisnąć. Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić. Przygotowane mięso, bułkę i cebulę zmielić. Doprawić dość mocno do smaku.

    Mąkę połączyć z wodą i zagnieść ciasto. Podzielić na kawałki, rozwałkować.

    Wykrawać dużą szklanką krążki, nakładać farsz i zlepiać pierogi.

    Wrzucić na osolony wrzątek z dodatkiem oleju i gotować. Wyjąć po ok 2 min od wypłynięcia.

Komentarze

Podobne przepisy