Pierogi z mięsem i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz: kapustę płuczemy i gotujemy 40 minut. Odciskamy. Mielimy z pokrojonym mięsem i orzechami. Cebulę obieramy i siekamy. Podsmażamy
na oleju. Dodajemy kapustę z mięsem i smażymy 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
2.Robimy ciasto: mąkę siekamy ze smalcem, a następnie rozcieramy palcami. Wbijamy jajka i wsypujemy łyżkę soli. Podlewając ciepłą wodą, wyrabiamy
gładkie ciasto. Rozwałkowujemy i wykrawamy krążki. Nakładamy po porcji
farszu i zlepiamy brzegi. Gotujemy w osolonym wrzątku ok. 3 minut od wypłynięcia.
3.Boczek kroimy w małą kostkę i wytapiamy. Okraszamy pierogi.
Komentarze