Pierogi z mięsem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ciasto na pierogi od zawsze wydawało mi się twarde aż do dziś..Moje próby dały wreszcie rezultat. Miękkie, pulchne ciasto na pierogi....

  • 60 min

Składniki:

  • *0,5kg Mąki
    *pół szklanki ciepłej wody
    *szczypta soli
    *mięso/ja użyłam mięsa z golonki/
    *pieprz
    *sól
    *przyprawa do mięs

Pierogi z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0k6msv7 1. Mąkę, wodę i sól zagniatamy do uzyskania jednolitego ciasta..
    Ciasto będzie ciepłe więc nakrywamy je szklaną miską i odstawiamy na około 15 minut.
  • 2. Zmielone mięso doprawiamy do smaku solą pieprzem i przyprawami możemy użyć ziół.
  • image-1ws743g 3. Po odczekaniu 15 minut ciasto dzielimy na dwie równe części i wykrajemy kółka na pierogi
  • image-1jt1w1k 4. Następnie ciasto ,,nadziewamy mięsem" ..
  • 5. Pierogi gotujemy w wodzie aż do wypłynięcia na wierzch..

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy