pierogi z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Oto niespotykany sposób na tuńczyka . To danie uwielbiają zarównodzieci jak i dorośli.

  • 30 min

Składniki:

  • Około Szklanka ciepłej wody
    Jajko
    Łyżka roztopionego masła
    Farsz:
    Puszka tuńczyka w oleju
    Szklanka ugotowanego ryżu
    Pół puszki kukurydzy
    Cebula
    Sól
    Pieprz ziołowy

Pierogi z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagnieć, formując elastyczne gładkie ciasto. W
    razie potrzeby dodaj trochę więcej wody lub mąki.
    Ryż ugotuj. Wymieszaj z tuńczykiem, kurczakiem i pokrojoną cebulą,.
    Przypraw. Aby farsz był bardziej zwarty możesz go zblendować.
    Ciasto rozwałkuj cienko i wytnij szklanką kółka. Na każde
    nakładaj porcje farszu i zlepiaj brzegi. Gotuj w osolonym wrzątku przez
    kilka minut. Podawaj lekko przestudzone.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy