Pierogi z wątróbką i warzywami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

syte pierożki dla każdego

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Ciasto:3szklanki mąki,1jajko,szczypta soli,1,5szklanki ciepłej wody
    Farsz:300g wątróbki,2 marchewki,1 pietruszka,200g kapusty kiszonej,pieprz,sól,wegeta
    Okrasa:cebula,olej

Pierogi z wątróbką i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:Do mąki wbijamy jajko,sól wlewamy powoli wodę i zagniatamy ciasto.Wałkujemy i wykrawamy krążki.
    Farsz:Kapustę zalewamy ciepłą wodą i gotujemy 15 minut.Ugotowaną,studzimy i odciskamy.Wątróbkę i warzywa gotujemy,ugotowane studzimy i kręcimy przez maszynkę grubym sitem,kapustę też możemy przepuścić przez sito.Składniki na farsz mieszamy ,przyprawiamy solą,pieprzem i wegetą.Farsz nakładamy na wycięte krążki i lepimy pierogi.Gotowe rzucamy na osolony wrzątek,gotujemy aż wypłyną do wierzchu.Wyjmujemy łyżką cedzakową i polewamy usmażoną cebulką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy