Pierogi ze szparagami i serkiem ricotta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szparagi obieramy, łamiemy i gotujemy z cukrem do miękkości, przez 12 minut.
Wystudzone szparagi kroimy w małą kosteczkę, wrzucamy na patelnię z masłem, dodajemy pokrojoną cebulkę i ząbek czosnku. Dusimy kilka minut, studzimy. W misce mieszamy serek, wystudzone szparagi z czosnkiem i cebulą, bułkę tartą oraz poszatkowaną natkę pietruszki.
Farsz mieszamy i przyprawiamy.
Do przesianej mąki wbijamy jajko, dodajemy roztopione masło i wodę.
Zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy, wycinamy szklanką okrągłe kółka. Do każdego kółka wkładamy farsz, zlepiamy. Gotujemy w osolonej wodzie przez 3 minuty od wypłynięcia.
SMACZNEGO.
Komentarze