Pierogi ze szpinakiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pełnoziarnista mąka i szpinak gwarantują, że danie będzie zdrowe

Składniki:

  • Ciasto:
    50 dag pszennej razowej mąki
    3 łyżki oleju
    jajko

    Farsz:
    45 dag mrożonego szpinaku
    cebula
    45 dag fety
    5 ząbków czosnku
    sól, pieprz
    olej

Pierogi ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mąki wbijamy jajko. Wlewamy ok. 200 ml wody i olej. Wyrabiamy gładkie ciasto.
  • 2. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Cebulę solimy i podsmażamy na oleju. Dodajemy czosnek i szpinak. Chwilę odparowujemy. Doprawiamy. Studzimy. Mieszamy z fetą.
  • 3. Ciasto rozwałkowujemy, wykrawamy krążki. Nakładamy farsz i lepimy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Komentarze

Podobne przepisy