pierogi ziemniaczano-kapuściane

0 (0 ocen)

znam ich smak z dzieciństwa

Składniki:

  • CIASTO:
    1kg mąki tortowej
    1jajko
    3łyżki oleju
    1łyżka soli
    1,5 szklanki ciepłej wody(ugotowanej)

    FARSZ:
    1kg kapusty kiszonej z marchewką
    2 średnie cebule
    3kg ziemniaków
    kucharek
    pieprz

Pierogi ziemniaczano-kapuściane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy kapustę kiszoną,gdy jest już gotowa odcedzamy ją dobrze żeby miała jak najmniej wody i kroimydrobniutko.
    Na patelni smażymy cebulkę drobno pokrojoną gdy nam się już zarumieni dodajemy pokrojoną kapustę i razem podsmażamy chwilkę.
    Gotujemy ziemniaki potem je ubijamy i po ostygnięciu łączymy z wcześniej przygotowaną kapustą.
    Farsz mamy gotowy.

    Ciasto:Łączymy wszystkie składniki i dokładnie rozrabiamy ciasto i lepimy pierogi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy