pierośniki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

świetna alternatywa dla pierogów ruskich

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 3 szkl.mąki
    2 jajka
    około szklanka mleka
    około szklanka wody
    sól
    1,5 kg ziemniaków
    2 kostki sera białego
    4 cebule
    kawałek boczku
    sól,pieprz,ostra papryka w proszku

Pierośniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.mąkę,jajka,mleko,wodę i sól zmiksować na cisto nalesnikowe.
    2.usmazyc naleśniki
    3.ziemniaki ugotować,zmiażdżyć , połaczyc z serem , podsmażona cebulą , boczkiem i przyprawami ( klasyczna masa do pierogów ruskich)
    4.na nalesnik nakładac masę , składac na trójkąty .
    5.gotowe pierosniki podsmazyc na oliwie , podawac ze smietaną

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.19 (412 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem