Pierożki jagodowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zawsze szybko się robi :)

  • 30 min

Składniki:


  • 3 szklanki mąki
    1 szklanka wody
    1 szklanka jagód
    1 g soli
    2 łyżeczki oleju

Pierożki jagodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Wodą zagotowujemy. Mąkę zalewamy wrzątkiem, dodajemy sól, wyrabiamy ciasto, wałkujemy. Odciskamy maszynką do pierożków kółka, w każde kółko wkładamy po łyżeczce jagód, przyciskamy maszynką. Wodę gotujemy w garnku dodajemy olej, wrzucamy nasze pierożki do wody, gotujemy do momentu wypłynięcia ich na wierzch. Ugotowane pierożki można posypać cukrem pudrem :)

Porady

Nie dodawaj jajka, bez jajka ciasto jest pulchne a nie twarde ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy