Znalazłam ten przepis niedawno od razu przypadł nam do gustu.
40 min
Składniki:
Ciasto: 20dag mąki, jajko, 20dag masła, łyżeczka proszku do pieczenia, sól, oraz żółtko do posmarowania pierożków i cukier puder do posypania.
Farsz: 35 dag twarogu, 2 jajka, 2 łyżki cukru, 10 dag wiórków kokosowych, pomarańcza
Pierożki kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zagnieść gładkie ciasto z mąki, masła, jajka, proszku do pieczenia, soli oraz odrobiny wody. Owinąć folią i wstawić na pół godziny do lodówki. W tym czasie przygotować farsz. Ser zmielić dodać jajka, otartą skórkę z pomarańczy, wyciśnięty sok, cukier wiórki, wyrobić. Ciasto rozwałkować, wycinać krążki, formować pierożki. Posmarować roztrzepanym żółtkiem. Piec aż się zrumienią w temp. 200 stopni. Podawać posypane cukrem pudrem.
Komentarze