Pierś kurczaka w cieście ziołowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mieso w chrupiącej panierce z ciasta naleśnikowego

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pojedyńczy filet z piersi kurczaka: 2 sztuki
    - dowolna posiekana zielenina: 0.5 szklanki
    - jajo: 1 sztuka
    - mąka około: 0.5 szklanki
    - sól, pieprz do smaku: 1 sztuka
    - olej do smażenia około: 4 łyżki

Pierś kurczaka w cieście ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdy filet przekroić wzdłuż na pół, lekko rozbić i oprószyć pieprzem i solą. Jajo wymieszać z 1/3 szklanki wody, lekko posolić i dodać tyle mąki żeby powstało gęste ciasto naleśnikowe. Dodać zieleninę i dokładnie wymieszać. Kawałki mięsa maczać w cieście i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
pierś kurczaka w cieście

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pierś kurczaka w cieście

katarzynka455 Duszone mięsko w panierce. 40 min