Pierś kurczaka w czerwonym sosie

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pierś z kurczaka podana w inny sposób niż zawsze

  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - cebula: 2 sztuki
    - papryka czerwona: 2 sztuki
    - olej: 2 łyżki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - kostka rosołowa: 1 sztuka
    - pomidory: 1 puszka

Pierś kurczaka w czerwonym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek posiekaj w kosteczkę, cebulę w średnią kostkę. Kurczaka pokrój na kilka mniejszych kawałków i rozbij, posól i popieprz. Smaż na oleju po 2 minuty z każdej strony. Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklij cebulę i czosnek. Dołóż paprykę i pomidory oraz kostkę rosołową. Zagotuj, zmniejsz ogień i chwilę podgrzewaj razem, w razie czego podlej wodą. Sos dopraw solą i pieprzem. Następnie na sos wyłóż kurczaka i chwilę duś razem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy