pierś kurczaka z grilla podawana na warzywach

0 (0 ocen)

  • 50 min

delikatna i soczysta pierś z grilla podawana na warzywach to idealne danie na letnie obiady

  • 50 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka 1 sztuka
    marynata:
    rozmaryn
    tymianek
    ketchup 2 łyżki
    białe wino 1/3 szklanki
    sałatka :
    rzodkiewka
    avocado
    pomidor malinowy
    ogórek świeży
    szczypiorek
    oliwa z oliwek

Pierś kurczaka z grilla podawana na warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.pierś z kurczaka myję ,osuszam ,usuwam błonki
    2.dzielę na pół
    3.nacinam pierś na skos ,tak aby powstała ładna kratka
    4. w miseczce mieszam ketchup, białe wino,listki tymianku,oraz rozmaryn
    5.smaruję pierś marynatą
    6.pozostawiam na 2 godz.
    7.grilluję co jakiś czas smaruję mięso pozostałą marynatą .
    sałatka :
    rzodkiewkę myję i dzielę na pół, szczypiorek drobno siekam,ogórka, avocado i pomidora kroję w kosteczkę ,mieszam w miseczce warzywa dodają świeże listki tymianku i drobno posiekane igiełki rozmarynu,polewam oliwą i odstawiam na godzinkę do lodówki.
    8. na talerzu układam porcje sałatki na niej pierś , podaję na ciepło z gałązką rozmarynu.

Komentarze

Podobne przepisy