Pierś kurczaka z grilla podawana na warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.pierś z kurczaka myję ,osuszam ,usuwam błonki
2.dzielę na pół
3.nacinam pierś na skos ,tak aby powstała ładna kratka
4. w miseczce mieszam ketchup, białe wino,listki tymianku,oraz rozmaryn
5.smaruję pierś marynatą
6.pozostawiam na 2 godz.
7.grilluję co jakiś czas smaruję mięso pozostałą marynatą .
sałatka :
rzodkiewkę myję i dzielę na pół, szczypiorek drobno siekam,ogórka, avocado i pomidora kroję w kosteczkę ,mieszam w miseczce warzywa dodają świeże listki tymianku i drobno posiekane igiełki rozmarynu,polewam oliwą i odstawiam na godzinkę do lodówki.
8. na talerzu układam porcje sałatki na niej pierś , podaję na ciepło z gałązką rozmarynu.
Komentarze