Pierś kurczaka z liczi

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Dzięki liczi mięso nabiera lekko winnego posmaku

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z kurczaka podwójny: 1 sztuka
    - owoce liczi: 6 sztuk
    - jajo: 1 sztuka
    - bułka tarta do panierki około: 0.5 sztuki
    - sól, biały pieprz do smaku: 1 sztuka
    - olej do smażenia około: 0.33 łyżki

Pierś kurczaka z liczi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdy filet rozbić tłuczkiem, przyprawić solą i pieprzem. Liczi obrać ze skórki, usunąć pestkę. Na każdym filecie kłaść po 3 liczi, zwinąć w rulonik, spiąć wykałaczkami. Panierować w roztrzepanym jaju i tartej bułce. Smażyć ze wszystkich stron na oleju na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy