PIERŚ KURCZAKA ZE SZPINAKIEM

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybki i bardzo smaczny obiad z piekarnika

  • 40 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka ok kilograma dwie
    sól, pieprz
    trzy garście szpinaku
    2-3 ząbki czosnku
    plaster masła

Pierś kurczaka ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek przeciskamy przez praskę, wrzucamy ze szpinakiem na patelnię z niewielką ilością oleju. Dusimy aż odparuje wodę. Doprawiamy do smaku solą. Pierś z kurczaka nacinamy wzdłuż tak by powstała w niej kieszeń. Oprószamy sola i pieprzem wew i zew. W każdą kieszeń wkładamy nadzienie ze szpinaku, umieszaczamy w worku do pieczenia, w którym wcześniej włożyliśmy plastry masła. Pieczemy ok 20 minut. Gotowe kroimy w plastry.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy