Pierś nadziewana fasolką szpar. i mandarynką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pięknie wyglądające, smaczne mięsko:)

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki na porcję dla 1 osoby:
    1 mała pierś z kurczaka
    1 łyżka fasoli szparagowej mrożonej
    1 szklanka wrzątku
    skórka starta z 1 mandarynki
    1/2 mandarynki
    1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
    1 łyżeczka sosu teriayki
    mąka, białko i bułka tarta do panierowania
    olej do głębokiego smażenia

Pierś nadziewana fasolką szpar. i mandarynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W miseczce fasolkę zalać wrzątkiem i pozostawić na 10 minut. Mięso umyć, osuszyć i oczyścić z tłuszczu. Naciąć kieszonkę. W miseczce wymieszać przyprawę do kurczaka, sos teriayki oraz skórkę z mandarynki. Mieszanką natrzeć mięso. Odcedzić fasolkę. Do kieszonki włożyć cała fasolkę i na niej ułożyć cząstki mandarynki pozbawione pestek. Spiąć mięso wykałaczkami i odstawić na godzinę do lodówki. W rondelku rozgrzać olej. Mięso panierować w mące, białku i bułce tartej. Smażyć na złoto z obu stron. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Podawać z ziemniakami i surówka z ogórka z mandarynką (przepis w moich zbiorach).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy