Pierś z kurczaka w glazurze

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Pierś z kurczaka w glazurze z miodu i chilli z sosem pomarańczowym podana na świeżej rukoli.Pyszne i zdrowe danie,które polecam na każdą okazję.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    2 pomarańcze
    2 papryczki chilli
    3 łyżki miodu
    świeża rukola
    olej

Pierś z kurczaka w glazurze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierś z kurczaka w glazurze 1. Pierś z kurczaka umyć i pokroić w paski grubości 3 cm.Do miseczki wlać 3 łyżki miodu i wrzucić posiekaną drobno papryczkę chilli.Do tak przyrządzonej marynaty wrzucić mięso i wstawić na godzinę do lodówki.Po godzinie wyjąć mięso i smażyć na patelni grillowej z rozgrzanym olejem do czasu aż na mięsie pojawią się złociste paski.Pomarańcze obrać i po filetować na cząstki.Połowę pomarańczy przełożyć do miski i zmiksować blenderem- sos przecieramy przez sitko,wlewamy dwie łyżki oleju.Świeżą rukolę układamy na półmisku na nią polewamy sos pomarańczowy następnie rozkładamy mięso. Na zdjęciu prezentuję swój sposób podania potrawy. Zachęcam do wypróbowania przepisu i życzę niezapomnianych doznań smakowych. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2013

Komentarze

Podobne przepisy