Pierś z kurczaka z warzywami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 1 osoby

na obiad polecam szczególnie

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 żółtej papryki
    1/2 cukinii
    1 czerwona obrana cebula
    10 dag żółtego sera
    vegeta do smaku
    pieprz do smaku
    czosnek granulowany do smaku

Pierś z kurczaka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i oczyścić. Każdy filet ponacinać (tak jak by w drabinkę). Posypać z dwóch stron vegetą, pieprzem i czosnkiem. Papryki pokroić w paski, cukinię i cebulę w półplasterki. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. W każde nacięcie fileta włożyć kawałek papryki, cukinii i cebuli. Na wierzchu posypać startym żółtym serem. Tak przygotowane filety włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć, przełożyć na blaszkę i piec w piekarniku około 40 - 50 minut w 180 st C. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy