Pierś z kurczaka z warzywami i zółtym serem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Ta potrawa jest przepyszna :) można ja przyrzadzac na wiele sposobów :) i skladniki dobrowolnie mieszac ... Bardzo bardzo pyszne danie ktore jako pierwszy zaserwował mój mąż:)

  • 40 min

Składniki:

  • 1/2 szklanki (120 ml) majonezu
    1 paczka (300 g) mrożonego krojonego szpinaku, rozmrożonego i odsączonego
    1/2 szklanki (75 g) pokruszonego sera feta
    2 ząbki czosnku, posiekane
    oliwiki
    200g sera zółtego
    papryka
    4 lyzki oleju rzepakowego
    4 filety z piersi kurczaka

Pierś z kurczaka z warzywami i zółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 stopni C.
    W misce wymieszać majonez ze szpinakiem, fetą,czosnkiem i olejem rzepakowym ,odstawic na 10 min.
    Filety z kurczaka delikatnie rozkroić wzdłużtak by swobonie ulozyc mase ze szpinaku oleju rzepakowego i fety ,warzywa i zolty ser
    Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i przykryć.
    Piec przez 1 godzinę, aż mięso nie będzie już różowe, a wypływające soki będą przejrzyste.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy