Ta potrawa jest przepyszna :) można ja przyrzadzac na wiele sposobów :) i skladniki dobrowolnie mieszac ... Bardzo bardzo pyszne danie ktore jako pierwszy zaserwował mój mąż:)
40 min
Składniki:
1/2 szklanki (120 ml) majonezu
1 paczka (300 g) mrożonego krojonego szpinaku, rozmrożonego i odsączonego
1/2 szklanki (75 g) pokruszonego sera feta
2 ząbki czosnku, posiekane
oliwiki
200g sera zółtego
papryka
4 lyzki oleju rzepakowego
4 filety z piersi kurczaka
Pierś z kurczaka z warzywami i zółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 stopni C.
W misce wymieszać majonez ze szpinakiem, fetą,czosnkiem i olejem rzepakowym ,odstawic na 10 min.
Filety z kurczaka delikatnie rozkroić wzdłużtak by swobonie ulozyc mase ze szpinaku oleju rzepakowego i fety ,warzywa i zolty ser
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i przykryć.
Piec przez 1 godzinę, aż mięso nie będzie już różowe, a wypływające soki będą przejrzyste.
Komentarze