Pierś z pieczarkami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi umyć i osuszyć.
Każdy filet naciąć tak aby po rozłożeniu miał kształt dużego płata mięsa, rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć.
2.Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę i przesmażyć na odrobinie oliwy.
Przestudzić pieczarki i do nich zetrzeć żółty ser.
3.Posolić i popieprzyć farsz do smaku.
Farsz podzielić na 4 części, każdą część ułożyć na środkowej części fileta,założyć jeden bok a następnie drugi.
4.Piersi obtoczyć w mące, rozmieszanym jajku z odrobiną soli i na koniec w pokruszonych płatkach wymieszanych z dwiema łyżkami mąki.
Smażyć na głębokim tłuszczu na niewielkim ogniu.
Komentarze