Pieczen po wiejsku

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczny z dodatkiem dwoch rodzajow sera i szpinakiem.Smak jest wart sprobowania.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 gr miesa mielonego wolowego
    2 jajka
    1 bulka czerstwa
    30 gr sera zoltego
    50 gr sera feta
    150 gr szpinaku swiezego
    sol,pieprz
    pietruszka

Pieczen po wiejsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak miksujemy z serem zoltym i serem feta i dodajemy do miesa mielonego,mieszamy i kolejno dodajemy jajka ,namoczona wczesniej bulke,pietruszke i doprawiamy do smaku.Tak przygotowane mieso wykladamy do foremki z kominem tworzac pierscien.Pieczemy 50' w 180°Podajemy na cieplo z ziemniakami lub na zimno do chleba.

Porady

Swiezy szpinak mozna zastapic mrozonym,wowczas rozmrazamy,odciskamy z wody i miksujemy z serami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy