Piersi kurczaka z ogórkowym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myjemy, osuszamy, kroimy w plasterki i lekko rozbijamy. Oprószamy solą, pieprzem i oregano. Ogórki kroimy w kostkę.Pokrojoną cebule i pieczarki obsmażamy oddzielnie na 2 łyżkach oleju. Oba składniki doprawiamy solą oraz pieprzem.Na każdy płat mięsa układamy ogórki i cebulę.Zwijamy płaty i spinamy wykałaczką.Roladki obsmażamy i wkładamy do rądelka z gotującym sie bulionem.Dusimy na małym ogniu ok 20min.
Pod koniec duszenia dodajemy pieczarki.
Margarynę rozpuszczamy na patelni, dodajemy wymieszaną mąke z mlekiem i robimy zasmażkę.Rozprowadzamy ją sosem z duszenia i wlewamy spowrotem do roladek. Por kroimy drobno i wsypujemy do roladek
Dusimy jeszcze 10min
Komentarze