Piersi kurczaka z ogórkowym farszem

0 (0 ocen)

Bardzo mięciutkie mięsko z sosem grzybowym

Składniki:

  • - 2 piersi kurczaka
    - 3 ogórki kiszone
    - 2 cebule
    - 1kg pieczarek
    - 2 łyżki mąki
    - 5 łyżek mleka
    - biała część pora
    - łyżka margaryny
    - pół szkl bulionu
    - olej
    - sól pieprz oregano

Piersi kurczaka z ogórkowym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy, kroimy w plasterki i lekko rozbijamy. Oprószamy solą, pieprzem i oregano. Ogórki kroimy w kostkę.Pokrojoną cebule i pieczarki obsmażamy oddzielnie na 2 łyżkach oleju. Oba składniki doprawiamy solą oraz pieprzem.Na każdy płat mięsa układamy ogórki i cebulę.Zwijamy płaty i spinamy wykałaczką.Roladki obsmażamy i wkładamy do rądelka z gotującym sie bulionem.Dusimy na małym ogniu ok 20min.
    Pod koniec duszenia dodajemy pieczarki.
    Margarynę rozpuszczamy na patelni, dodajemy wymieszaną mąke z mlekiem i robimy zasmażkę.Rozprowadzamy ją sosem z duszenia i wlewamy spowrotem do roladek. Por kroimy drobno i wsypujemy do roladek
    Dusimy jeszcze 10min

Porady

Dla poprawienia smaku można dać 2 pory

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy