Piersi w panierce majonezowo-porowej

0 (0 ocen)

Taki kotlet zachwyci największego wielbiciela mięs do obiadu :)

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka bez polędwiczek
    1 mała biała część pora
    2 łyżki majonezu
    1 jajko
    1szklanka bułki tartej
    1 łyżka sera żółtego tartego
    1/2 łyżeczki
    soli , pieprz:u , chili
    1 łyżeczka:
    bazylii suszonej , czosnku granulowanego
    olej do smażenia

Piersi w panierce majonezowo-porowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • piersi w marynacie 1. Piersi myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym , rozbijamy lekko.
    Pora siekamy drobno , łączymy z majonezem , jajkiem i przyprawami-zalewamy mięso , mieszamy. Odstawiamy na 1-2 h, pod przykryciem do lodówki.
  • na patelni 2. Do miski z mięsem i marynatą wsypujemy bułkę tartą , dokładnie mieszamy.
    Na patelni rozgrzewamy olej , smażymy kotlety na złoty kolor z obu stron.
  • 3. Zdejmujemy z patelni , oprószamy tarty serem żółtym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy