PIERSI Z KURY W SOSIE PAPRYKOWYM

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczny obiad dla całej rodziny.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 filety z kuru
    2 papryki żółte
    2 papryki czerwone
    1 papryka zielona
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżeczki przecieru pomidorowego
    2 szklanki bulionu
    1 łyżka mąki
    1/2 szklanki śmietanki
    2 łyżki oleju
    sól, pieprz
    papryka słodka w proszku

Piersi z kury w sosie paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety oprószyć solą i pieprzem, odsawić w chłodne miejsce.
  • 2. Olej rozgrzać na patelni, dodać drobno pokrojoną cebulę i czosnek, zeszklić. Dodać drobno pokrojone papryki, dusić na wolnym ogniu aż papryka będzie miękka. Dodać mięso i poddusić. Podlać bulionem, gotować chwilę az mięso bedzie miękkie. Dodać przecier pomidorowy. Śmietankę rozmieszać z maką, dodac do sosu i zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy