Piętrowa sałatka z zupek chińskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przyrządzamy zupki chińskie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy wodę i przekładamy makaron do miski. Całą powierzchnię makaronu smarujemy cienka warstwą ketchupu (ok. 2 łyżki).
2.Następnie gotujemy jajka na twardo i kroimy w kosteczkę. Mieszamy je z kukurydzą i pokrojoną w drobna kostkę papryką. Całość układamy w misce na warstwę z ketchupu.
3.Następnie wykładamy majonez tak, aby zakryć cała powierzchnie ok. 4 łyżek. Obficie wysypujemy wierzch majonezu przyprawą curry.
4.Kroimy pomidory, ogórka i cebulę w kostkę. Mieszamy dodając jednocześnie sól i pieprz do smaku. Przygotowaną mieszankę układamy jako ostatnią warstwę na naszej sałatce.
Komentarze